Thursday , November 30 2023

Η Κυβέρνηση της ΝΔ δεσμεύεται να σπάσει την απομόνωση της Ηλείας

  • Η κεντρική προεκλογική ομιλία του Γιώργου Κοντογιάννη στον Πύργο 

Με τη μεγαλειώδη συμμετοχή των πολιτών της Ηλείας, «σφραγίστηκε» η κεντρική προεκλογική ομιλία του π. Υφυπουργού και υπ. Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Γιώργου Κοντογιάννη που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 2 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Ηλείας.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τον κόσμο για την δυναμική του παρουσία, που υποδηλώνει την αποφασιστικότητά του να στείλει το μήνυμα «Ως ΕΔΩ» στην υποβάθμιση του Νομού, την εγκατάλειψη της Ηλείας, την παρακμή του τόπου μας.

Ο πρώην υφυπουργός τόνισε ότι οι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι ίσως οι πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολίτευσης. Και τούτο γιατί από την ψήφο μας θα εξαρτηθεί αν θα συνεχίσουμε τον κατήφορο που ξεκίνησε το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα βάλουμε ένα φρένο και θα αρχίσουμε με σταθερά βήματα την πορεία ανάκαμψης της χώρας.

Στις 7 Ιουλίου πρέπει η ΝΔ να πετύχει μια  μεγάλη νίκη για να μπορέσει η Ελλάδα να βγει και πάλι στο φως της Ελπίδας και της εθνικής αξιοπρέπειας και να φύγει μακριά από το ψέμα και την υποκρισία του Α. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Από την επόμενη μέρα των εκλογών η Νέα Δημοκρατία θα ξεκινήσει την υλοποίηση ενός σχεδίου, που θα έχει ως στόχο την οικονομική ανάπτυξη, αλλά πάνω από όλα την βελτίωση της ζωής των πολιτών, και ειδικά της μεσαίας τάξης που έχει πληγεί ανελέητα από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Κοντογιάννης, πέρα από τις γενικές πολιτικές που θα ωφελήσουν και την Ηλεία, όπως  προσέλκυση επενδύσεων, ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, μείωση φόρων και εισφορών, η Κυβέρνηση της ΝΔ δεσμεύεται να σπάσει την απομόνωση της Ηλείας, με μέτρα που αφορούν στους εξής βασικούς άξονες: Δημιουργία υποδομών, αγροτική και τουριστική ανάπτυξη, προβολή πολιτιστικής κληρονομίας. Τα βασικά σημεία είναι τα εξής:

Δημιουργία Υποδομών: Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στην Ηλεία (εξαγωγές, τουρισμός κλπ), χωρίς υποδομές δλδ οδικό δίκτυο, σιδηρόδρομο και αεροδρόμιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη επίσκεψη του, πριν λίγες ημέρες, στην Ηλεία, δεσμεύθηκε ότι θα ξεμπλοκάρει το έργο του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος. Κι αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα.

Αγροτική Ανάπτυξη: Πέρα από τα γενικά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε οι αγρότες να μην είναι απλά εργάτες αλλά αγρότες-επιχειρηματίες, επιτακτική είναι και η ανάγκη δημιουργίας Διαμετακομιστικού Κέντρου στην Ηλεία. Παράλληλα πρέπει να υπάρξει διασύνδεση της ανώτατης εκπαίδευσης με την παραγωγική διαδικασία. Για τον ορεινό όγκο επιβάλλεται να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία, να προχωρήσει η αδειοδότηση και εξηλεκτρισμός των σταβλικών εγκαταστάσεων και να υπάρξει βελτίωση και σωστή διαχείριση των βοσκησίμων εκτάσεων

Τουριστική Ανάπτυξη: Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Ορειβατικός, αθλητικός, θρησκευτικός, αγροτουρισμός… Χαρακτηριστικό παράδειγμα προς μίμηση ο Δρόμος της Εκεχειρίας που συνδέει την Ήλιδα (διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων) με την Αρχαία Ολυμπία, μέσω των χωριών του ημιορεινού όγκου της Ηλείας, αλλά και η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Πάρκου των Ολυμπιονικών. Οι επενδύσεις σε αγροτικά και τουρισμό και η μεταποίηση, μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας ώστε τα παιδιά μας να μη φεύγουν από τον τόπο τους.

Προβολή πολιτιστικής κληρονομίας:  Η Ολυμπία μπορεί να αποτελέσει το επίκεντρο της ανάπτυξης στην Ηλεία, αν αξιοποιηθεί και συνδεθεί με τον Επικούρειο Απόλλωνα και με την ιστορική της μητέρα, την Αρχαία Ήλιδα.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Γιώργος Κοντογιάννης, μίλησε για τους λόγους για τους οποίους διεκδικεί την ψήφο των Ηλείων.

«Βρίσκομαι, εδώ, μπροστά σας για δύο λόγους:
Πρώτον, διότι η αγάπη μου για τον νομό μας, η προσδοκία μου να δω την Ηλεία να πρωτεύει, να αναπτύσσεται, να έχει καλές δουλειές για τα παιδιά της, είναι για εμένα στόχος ζωής. Πέρα και πάνω από όλα!
Πιστεύω ότι τώρα είναι η στιγμή για το άλμα ανάπτυξης και προόδου! Είναι η στιγμή να γίνουν πράξη το δίκαιο αίτημα όλων μας να ξεκολλήσει η Ηλεία από τις τελευταίες θέσεις της ανάπτυξης.

Και δεύτερον, διότι μου το ζήτησε προσωπικά ο αυριανός πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Διότι ξέρει ότι έχω τα χέρια μου καθαρά. Ξέρει ότι αγωνίζομαι από παιδί για τις αξίες της παράταξης, αλλά και γιατί γνωρίζει, επίσης πολύ καλά ότι πρώτη και βασική προτεραιότητά μου είναι το συμφέρον της χώρας.

Οι προθέσεις όμως όλων μας θα κριθούν από εσάς, την προσεχή Κυριακή. Πρέπει να κατανοήσετε ότι με τη δική σας ψήφο κρατάτε την τύχη της Ελλάδος και της Ηλείας στα χέρια σας.

Χρησιμοποιήστε τη θετικά για να διασφαλίσουμε ένα πιο φωτεινό μέλλον.
Για ένα μέλλον στο οποίο η Ηλεία θα είναι πρωτοπόρα και όχι ουραγός.
Μαζί θα πάμε την Ηλεία μπροστά.
Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.
Μαζί, με γνώση, δυναμισμό και εμπειρία θα ανοίξουμε δρόμο για την Ηλεία του μέλλοντός μας
Δώστε ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να ξημερώσει μια καινούργια μέρα για την Ελλάδα.
Εμπιστευθείτε μου έναν από τους δύο  σταυρούς προτίμησής σας όχι μόνο για να φέρουμε την ελπίδα στην Ηλεία αλλά για να οικοδομήσουμε Μαζί το μέλλον που της αξίζει».

Τον Γιώργο Κοντογιάννη προσφώνησαν οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος και Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, ο Θόδωρος Βλαγκούλης και ο Λευτέρης Βαρουξής, πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής. Προβλήθηκαν βίντεο με ευχές προς τον Γιώργο Κοντογιάννη της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη και του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, ενώ γραπτό μήνυμα έστειλαν ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και οι ευρωβουλευτές Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Πριν την συγκέντρωση ευχές για επιτυχία έδωσε τηλεφωνικά στον κ. Κοντογιάννη το ιστορικό στέλεχος της παράταξης και πρώην αντιπρόεδρος του κόμματος Γιάννης Βαρβιτσιώτης.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο συμπατριώτης μας ηθοποιός Πάνος Σταθακόπουλος.