Tuesday , July 23 2024

Εκλογές δημοψήφισμα για το μέλλον του Τσίπρα και της Ελλάδος

tsipras-mikrofwna-panikos

γράφει ο Γιώργος Κοντογιάννης (στο https://apopseis.gr)

Κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες να συστρατευθούν με τη ΝΔ απέναντι στον λαϊκισμό απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο από την Πάτρα όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδος σε μια ύστατη έκκληση προς κάθε νοήμονα να αντιληφθεί τους κινδύνους που απορρέουν όχι μόνο για την οικονομία αλλά για την ίδια την Ελλάδα.
“Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο και πειράματα με κόμματα «μιας χρήσεως»» τόνισε από την Πάτρα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.
Και πράγματι, οι εκλογές της Κυριακής έχουν τον χαρακτήρα όχι μόνο εθνικών εκλογών, αλλά δημοψηφίσματος. Αναμετρώνται ο λαϊκισμός με τον ρεαλισμό. Το ψέμα με την αλήθεια. Το σκοτάδι με το φως.
Στην πολιτική ιστορία της χώρα σπάνια εκλογικές αναμετρήσεις είχαν τόση σημασία όσο θα έχει αυτή της 26ηςΜαΐου, καθώς από το αποτέλεσμά της δεν θα κριθεί απλά ο χρόνος των εθνικών εκλογών, αλλά και η κυριαρχία του φαυλεπίφαυλου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον χώρο της κεντροαριστεράς.
Και μπορεί στόχος του κ. Τσίπρα να είναι η επίτευξη μιας ήττας με διάφορα κάτω από 5% από το πρώτο κόμμα, για να πάει άμεσα σε εκλογές, σε μια επιχείρηση ανατροπής των πολιτικών δεδομένων, αλλά το ζητούμενο είναι αν οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει τι διακυβεύεται και αν θα του δώσουν την ευκαιρία να επιβιώσει πολιτικά.
Οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι μια μικρή ήττα και όχι μια συντριβή, τον Αλέξη Τσίπρα θα τον κρατήσει ζωντανό στο πολιτικό παιχνίδι προκειμένου να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο σε βάρος της Ελλάδος, μιας και η πολιτική επιβίωσή του κινείται σε τροχιά αντίθετη με τα συμφέροντα της χώρας.
Στην οικονομία ο ένας μετά τον άλλο οι διεθνείς οίκοι προειδοποιούν ότι με τις προεκλογικές παροχές που κάνει η κατάσταση ξεφεύγει. Δεν είναι λοιπόν παράλογη η προειδοποίηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι το τελευταίο εξάμηνο Τσίπρα θα είναι το ίδιο καταστροφικό με το πρώτο. Και αν το πρώτο μας στοίχισε 100 δις και ένα φανερό και ένα άτυπο μνημόνιο, υπάρχει κίνδυνος η συνέχιση της διακυβέρνησης από τον Τσίπρα να μας οδηγήσει ξανά στην αγκαλιά της επιτροπείας και των δανειστών. Μόνο που αυτήν την φορά τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα, καθώς δεν θα έχουμε «χρυσαφικά» να πουλήσουμε, μιας και δώσαμε όλη την περιουσία της χώρας ενέχυρο για 100 χρόνια.
Η συνέχιση όμως της διακυβέρνησης Τσίπρα εγκυμονεί κινδύνους και για την ακεραιότητα της χώρας. Η πληγωμένη από την Συμφωνία των Πρεσπών Ελλάδα, βλέπει την κυβέρνησή της να κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Άγκυρα, και να δέχεται να συζητήσει,  ύστερα από 11 χρόνια κατηγορηματικών αρνητικών απαντήσεων, τον «Κώδικα Συμπεριφοράς», που υπονομεύει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο.
Και εδώ ο κ. Τσίπρας πράττει ό,τι δεν έπραξαν όλοι οι προκάτοχοί του, προφανώς γιατί δεν αντιλαμβάνεται την παγίδα των Τούρκων οι οποίοι με την αποδοχή της συζήτησης προχωρούν σε de facto αποδοχή των διεκδικήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο.
Αλλά και στο άλλο μέτωπο των ελληνοαλβανικών, η χαλαρότητα αντίδρασης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και προθύμων, στις διώξεις εναντίον της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και η καταπάτηση των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών, ανοίγει έναν ασκό του Αιόλου που ίσως βάλει φωτιά σε όλα τα Βαλκάνια.
Αν συνειδητοποιήσει κανείς τους κινδύνους που υπάρχουν από την παραμονή της κυβέρνησης Τσίπρα για τη χώρα, όντως τρομάζει. Και ο χρόνος μέχρι τον Οκτώβριο που ο πρωθυπουργός διατείνεται ότι θα γίνουν οι εκλογές ημερολογιακά να είναι μικρός, πολιτικά όμως είναι τεράστιος, καθώς ο χρόνος αυτός αρκεί για να… επιτευχθούν όλες οι προαναφερθείσες καταστροφές. Άλλωστε πάντα «το θεριό στα ξεψυχίσματά του γίνεται πιο επικίνδυνο».
Μόνη λύση είναι αυτό που φαινομενικά φαίνεται να δίνει παράταση ζωής στην κυβέρνηση μέχρι τον Οκτώβρη!
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει με περισσότερες από πέντε μονάδες ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να ροκανίσει τον χρόνο μέχρι τον Οκτώβρη αναζητώντας λύση που θα αναστρέφει το κλίμα, μέσα από νέες παροχές και φρούδες ελπίδες προς το λαό.  Αν όμως το ράπισμα που θα λάβει στις 26 Μαΐου από τον λαό είναι κάτι παραπάνω από ηχηρό, αν το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που οδηγεί σε διαλυτικά φαινόμενα μέσα στο κόμμα του και στην προσωπική του αμφισβήτηση, τότε θα αναγκαστεί να καταφύγει άρον άρον σε εκλογές, ελπίζοντας να περισώσει ό,τι σώζεται.
Όντως λοιπόν δεν είναι καιρός για πειράματα με κόμματα που έκαναν την εμφάνισή τους μόνο και μόνο για να περικόψουν δύναμη από τη ΝΔ ή να εξασφαλίσουν μια θέση ευρωβουλευτή στους ιδρυτές τους. Κάθε λογικός Έλληνας, κάθε Έλληνας που αγαπάει την πατρίδα του και θέλει να διασφαλίσει τα συμφέροντά της αλλά και την ακεραιότητά της, μια λύση έχει την προσεχή Κυριακή: Να ψηφίσει υπέρ της ΝΔ, ανακόπτοντας με αυτόν τον τρόπο το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης Τσίπρας.
Για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια οι Έλληνες έχουμε την ευκαιρία να εκφραστούμε στην κάλπη. Ας κάνουμε λοιπόν την κάλπη των ευρωεκλογών ένα μεγάλο δημοψήφισμα με το ερώτημα αν πρέπει να μείνει ή να φύγει ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – προθύμων. Το όχι στον Τσίπρα και την κυβέρνησή του, πρέπει να κατανοήσουμε ότι εκφράζεται μόνο με θετική ψήφο προς τη Νέα Δημοκρατία.