Friday , March 29 2024

Τα αγροτικά προβλήματα της Ηλείας συζήτησαν Κοντογιάννης – Βαλιανάτος

Παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών για τις εκτάσεις των λιμνών 
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Κορινθιακής Σταφίδας και Βιομηχανικής Τομάτας Νομού Ηλείας κ. Χρήστο Βαλιανάτο είχε ο υποψήφιος Βουλευτής Ηλείας κ. Γιώργος Κοντογιάννης.
Στη συνάντηση ετέθη όλο το πλέγμα των αγροτικών προβλημάτων το οποίο ο κ. Κοντογιάννης δεσμεύθηκε να μεταφέρει στη

Γραμματεία Αγροτικού του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ώστε να προγραμματισθούν λύσεις, μόλις σύντομα η Νέα Δημοκρατία εκλεγεί κυβέρνηση.
Ο κ. Βαλιανάτος μεταξύ άλλων έθεσε ως επιτακτικό το ζήτημα της αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, αλλά και το ασφαλιστικό πρόβλημα των αγροτών καθώς πάνω από το 60% των παραγωγών χρωστούν εισφορές.

Παράλληλα έθεσε το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ για τα αγροεφόδια αλλά και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης της κορινθιακής σταφίδας ζητώντας να στηριχθεί πρόγραμμα αναμπέλωσης.
Ως μείζον πρόβλημα ετέθη στη συζήτηση η ολιγωρία της κυβέρνησης ως προς τη διευθέτηση των συμβάσεων βιομηχανικής τομάτας αλλά και της εκκρεμότητας που υπάρχει με την παραχώρηση κρατικών εκτάσεων στις αποξηραμένες λίμνες. Σημειώνεται ότι στο Νομό Ηλείας το 35%-40% της παραγωγής βιομηχανικής τομάτας προέρχεται από εκτάσεις σε αποξηραμένες λίμνες. Μάλιστα για το συγκεκριμένο πρόβλημα ο κ. Κοντογιάννης επικοινώνησε άμεσα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος κ. Κώστα Αγοραστό και του ζήτησε να αποστείλει αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο για παράταση του υπάρχοντος καθεστώτος, καθώς πλέον δεν υπάρχει χρόνος για αλλαγές, κάτι που έπραξε την επομένη ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ.