Saturday , July 13 2024

Στις πυρηνικές κεφαλές δεν μπορείς να αντιπαραθέτεις λιανοτούφεκα…

tsipras-kommatiki-sygkentrwsiγράφει ο Γιώργος Κοντογιάννης.
Οδεύοντας προς τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ακροδεξιοί συνοδοιπόροι του θα υιοθετούν όλο και περισσότερο, όλο και πιο συχνά, όλο και πιο έντονα, μη συμβατικές μεθόδους.
Το είδαμε με την υπόθεση της Novartis, το είδαμε στην οικονομία, το βιώνουμε πλέον στην υπόθεση των Σκοπίων.
Η κυβέρνηση θα μετέλθει κάθε μέσου για να πείσει για την ορθότητα της άποψής της και για να αποδείξει ότι δεν είναι εθνικοί μειοδότες. Ποιους θα πείσει; Αρκετούς.

Ναι μη σας παραξενεύει αυτή η παραδοχή. Είναι κυβέρνηση κι έχει τον προπαγανδιστικό μηχανισμό και τα χρήματα για να προβάλλει τα επιχειρήματά της. Προ πάντων όμως έχει κάτι που δεν διαθέτουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης: Έλλειψη ορίων! Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ακροδεξιοί συνοδοιπόροι του δεν έχουν όρια, στην προπαγάνδα τους, ούτε στα μέσα που θα χρησιμοποιήσουν για να πλήξουν αντιπάλους τους.
Χθες, Δευτέρα, συνέβησαν δύο περιστατικά που αποδεικνύουν την αλήθεια όσων προανέφερα.
Περιστατικό πρώτο:
Ως γενική δοκιμή για εισβολή στη Βουλή παρουσίασε ο Πρόεδρος της Βουλής τα χθεσινά επεισόδια που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου.
Δηλαδή ο κ. Βούτσης, μας προειδοποίησε ότι το συνονθύλευμα ακροδεξιών και παρακρατικών που επετέθησαν σε δημοσιογράφους, φωτογράφους, Βουλευτές και στους άνδρες της ΕΛΑΣ, έκαναν γενική πρόβα εισβολής στη Βουλή;
Κατ’ αρχάς αν δει κανείς τα δεκάδες video που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, θα συμπεράνει ότι αστυνομικοί δεν συνελάμβαναν ταραξίες. Κάποιοι ήταν ανάμεσά τους στα σκαλιά της Βουλής και μετά βρέθηκαν απέναντί τους και τους «χτυπούσαν». Η εικόνα προβληματίζει…
Ορισμένοι από τους παρακρατικούς κρατούσαν φωτογραφίες φωτορεπόρτερς, γιατί έψαχναν συγκεκριμένα πρόσωπα.
Οι παρακρατικοί που χτύπησαν τη Σοφία Βούλτεψη, ήταν υποτίθεται διαδηλωτές. Αλλά πώς γίνεται διαδηλωτές κατά της συμφωνίας να χτυπάνε Βουλευτή που έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα ψηφίσει «όχι»; Μυστήρια πράγματα…
Εισβολή κ. Βούτση επιχειρήθηκε στις 6 Μαΐου 2010, όταν ψηφιζόταν το πρώτο μνημόνιο. Όπου μια ομάδα οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ παρέα με αντιεξουσιαστές, που μαζί φώναζαν «να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή», στα ίδια σκαλιά που έγιναν την Κυριακή τα επεισόδια, απωθήθηκαν για να μη μπουν στη Βουλή από μια ομάδα διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, αφού οι αστυνομικοί που ήταν επιφορτισμένοι με τη φύλαξη του συγκεκριμένου σημείου, είχαν οπισθοχωρήσει…
Το βέβαιο είναι ότι αν δεν απωθούντο θα είχαν εισβάλει στη Βουλή και θα την είχαν κάψει. Αυτός ήταν ο στόχος τους. Μόνο που τότε πρωταγωνιστές ήταν οπαδοί και ιδεολογικοί συνοδοιπόροι του ΣΥΡΙΖΑ.
Τώρα ο κ. Βούτσης λέει ένα τεράστιο ψέμα ως προς τις προθέσεις των πραγματικών διαδηλωτών. Γιατί όσον αφορά τους λοιπούς, ξέρουν να τους μαζέψουν, αν… θέλουν να τους μαζέψουν. Γιατί από ό,τι φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να υπάρχει πάντα ένας δήθεν εχθρός της δημοκρατίας για να προφυλάσσει , έστω και με τρόπο ασφυκτικό, τη Δημοκρατία. Και φυσικά, αν δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος, τον δημιουργεί…
Περιστατικό δεύτερο:
Στα social media υπάρχει μια χιουμοριστική ιστοσελίδα με το όνομα luben tv. Σατιρίζει τους πάντες και τα πάντα κι έχει μεγάλη, τεράστια, θα έλεγα, διείσδυση στη νεολαία. Στη σάτιρά της δεν έχει όρια και δεν έχει χρώματα. Για τον λόγο αυτόν ίσως είναι αγαπητή στη νεολαία. Μπροστά στο εθνικό θέμα των Σκοπίων βέβαια- και μάλιστα υπό τις παρούσες συνθήκες- θα περίμενε κανείς να υπάρξει κάποιο όριο στη σάτιρα. Δεν συνέβη όμως αυτό και οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας έβαλαν τσουβάλι ιστορία, σάτιρα και κυβερνητικά συμφέροντα, επιχειρώντας να γελοιοποιήσουν έναν ιερέα που έκανε το λάθος να τραγουδήσει στιχάκια σε σχέση με την ελληνικότητα της Μακεδονίας. 
Όταν μαζεύονται εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, και υπό την εθνική φόρτιση που έχει δημιουργηθεί, είναι φυσικό να υπάρξουν και αντιδράσεις που αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα όρια του γραφικού. Είναι όμως στόχος κάθε δημοσιογραφικού ή ψυχαγωγικού μέσου γελοιοποιώντας τα πάντα να προχωρεί στην ισοπέδωση και την απαξίωση όλων; Τότε δεν υπηρετείται ο στόχος της σάτιρας αλλά άλλο, κι εν προκειμένω ο φιλοκυβερνητικός στόχος, που δεν είναι άλλος από το να παρουσιαστούν όλοι εκείνοι που πήγαμε στο συλλαλητήριο ως γραφικοί ή ψυχικά διαταραγμένοι.Οπότε ο υπόλοιπος λαός δεν αξίζει να τους προσεγγίζει, αλλά και δεν αξίζει να στηρίξει τις  θέσεις κάποιων που η κυβέρνηση, έντεχνα, παρουσιάζει ως ανισόρροπους.
Τελικά ποιος κερδίζει; Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ κλπ…
Αυτό που δεν έχει καταλάβει η ΝΔ είναι ότι ο πόλεμος στον οποίο εισέρχεται δεν θα γίνει με συμβατικά όπλα.  Θα χρησιμοποιηθεί το ψέμα, η παραποίηση γεγονότων, τα πλαστά γεγονότα και ειδήσεις, και κάθε τι που θα μπορούσε να μειώσει τον εχθρό.
Τέτοια αντισυμβατικά όπλα διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και τέτοια θα χρησιμοποιήσει, εν όψει εθνικών εκλογών. Και βέβαια η ΝΔ πρέπει να κατανοήσει καλά, ότι ανοχύρωτος και με λιανοτούφεκα δεν κερδίζει κανείς όπλα απέναντι σε… πυρηνικές κεφαλές.