Friday , June 14 2024

Θα επιχειρήσει ο κατεργαράκος «κλεφτοκοτάς» την (εκλογική) ληστεία του αιώνα;

kalpiγράφει ο Γιώργος Κοντογιάννης.
Αν κάποιος έλεγε πριν από λίγο καιρό ότι θα βρισκόταν πρωθυπουργός  να κάνει εγκαίνια σε έργο που θα λειτουργούσε μετά δύο ολόκληρα χρόνια και ο λαός δεν θα τον έπαιρνε με τις πέτρες, θα τον έλεγαν τρελό.
Ζούμε σε έναν τόπο που από αρχαιοτάτων χρόνο έχουμε μάθει να σατιρίζουμε τα πάντα. Διακωμωδούμε ανθρώπους, πολιτικούς, ήρωες ακόμα και Θεούς…
Αυτός ο λαός όμως αποδέχεται να τον εμπαίζουν με έργα «πέτσινα» ή μάλλον έργα μουσαμάδες!

Η φωτογραφία του πρωθυπουργού μπροστά στους μουσαμάδες που απεικονίζουν εκδοτήρια εισιτηρίων πρέπει να μείνει στην ιστορία.  Όχι μόνο γιατί είναι προφανής η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να παρουσιάσει μια πλαστή εικόνα ως πραγματική, αλλά γιατί ο ίδιος φαίνεται ότι είναι ευτυχισμένος με αυτήν την εικονική πραγματικότητα μπροστά από την οποία ποζάρει. Μια «πραγματικότητα» για την οποία προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες ότι δεν είναι… εικονική, αλλά ζώσα.
Αυτός όμως είναι ο Τσίπρας. Αυτός είναι ο κατεργαράκος που οι Έλληνες εμπιστεύθηκαν να τους βγάλει από το δεύτερο μνημόνιο, αλλά εκείνος τους φόρτωσε με ένα ακόμα φανερό τρίτο και ένα τέταρτο, κρυφό. Αυτός είναι ο πολιτικός καιροσκόπος χάρη του οποίου οι Έλληνες γλυτώσαμε το 1,2 δις του email Χαρδούβελη, αλλά πληρώσαμε με κιμπαρωσύνη περισσότερα από 100 δις ευρώ με την πολιτική της kolotumba. Να τον χαιρόμαστε, γιατί εμείς τον εκλέξαμε. Κι εμείς, σε ποσοστό πάνω από 20% εξακολουθούμε να του δείχνουμε εμπιστοσύνη.
Ίσως αναρωτηθείτε γιατί πρωτοχρονιάτικα αναφέρομαι στην ψυχοσύνθεση του Τσίπρα και στην τακτική που ακολουθεί για να ξεγελάσει τους Έλληνες.
Πρώτον, γιατί η αντίδραση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας δεν ήταν δεόντως καταγγελτική σε σχέση με το μέγεθος της απάτης που επιχείρησε ο κ. Τσίπρας.
Δεύτερον, γιατί οι δημοκρατικές, ευρωπαϊκές δυνάμεις που αποτελούν μέρος της ελληνικής αντιπολίτευσης, δεν φαίνεται να έχουν αντιληφθεί ότι ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.  Το πρόσωπο που θα βγάλει στις προσεχείς εκλογές. Εκείνο το πρόσωπο που θα επιχειρήσει να παρουσιάσει την πλαστή εικόνα ως πραγματική. Και αυτό θα πράξει σε όλα τα επίπεδα. Όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στα αποτελέσματα των εκλογών.
Και όσοι σπεύσετε να πείτε ότι κινδυνολογώ, να θυμίσω ότι τα ίδια έλεγαν όταν στην «Απογευματινή της Κυριακής», από την επομένη Κυριακή των εκλογών του 2000 είχα αρχίσει να βγάζω δημοσιεύματα για το όργιο των πλαστών ελληνοποιήσεων που είχε κάνει η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα την οριακή νίκη (με περίπου 50.000 ψήφους) του Κ. Σημίτη.
Σήμερα η ίδια τακτική με ελληνοποιήσεις συνεχίζεται, αλλά έχουν λάβει άλλη, πιο νόμιμη μορφή. Η ΝΔ δεν έχει παρά να εξετάσει πόσα ΑΦΜ δίνουν καθημερινά οι εφορίες.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, ούτε φυσικά η προσπάθεια επηρεασμού της βούλησης των ψηφοφόρων με τακτικές Μαυρογιαλούρου, με παροχές, διορισμούς κλπ. Το χειρότερο είναι άλλο…
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας εξετάζει το ενδεχόμενο να καταγγείλει τη σύμβαση που έχει το ελληνικό κράτος με την Singular Logic από το 1981. Πρόκειται για την εταιρεία που συνεργάζεται με το υπουργείο Εσωτερικών και εκδίδει τα εκλογικά αποτελέσματα. Να θυμίσουμε ότι τα αποτελέσματά της δεν έχουν αμφισβητηθεί. Και το 2000 η νοθεία έγινε στην κάλπη και όχι στα κομπιούτερ.  Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει τη δύναμη να πράξει όσα έπραξε παλαιότερα το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκει να αφαιρέσει την έκδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων από μια εγνωσμένου κύρους εταιρεία, και να την αναθέσει στη σύμπραξη κάποιων άλλων εταιρειών, μία εκ των οποίων μάλιστα προέρχεται από τις εποχές που κουμάντο στο ελληνικό κράτος και στο Χρηματιστήριο έκανε τα βαθύ ΠΑΣΟΚ.
Η ιστορία επιβάλει η ΝΔ να είναι σε εγρήγορση. Ο κ. Τσίπρας έχει δώσει δείγματα για το ποιος είναι και το πώς ενεργεί.
Και στις κάλπες θα θελήσει να κάνει ζώσα την εικονική πραγματικότητα που θα έχει σχεδιάσει το επιτελείο του.
Η ΝΔ, αλλά και το  ΚΙΝΑΛ, πρέπει να καταλάβουν ότι ο σημερινός κατεργαράκος που ο λαός εμπιστεύθηκε για να τον κυβερνήσει, δεν έχει όρια.
Πολλοί αμφιβάλουν αν από μπακαλοκλεφταράκος  και «κλεφτοκοτάς» θα επιχειρήσει τη… ληστεία του αιώνα. Ας μην αμφιβάλουν γι’ αυτό. Το δείχνει άλλωστε κάθε μέρα που περνά.
Η ΝΔ, ιδιαίτερα, πρέπει να καταλάβει ότι οι εκλογές ολοκληρώνονται με την έκδοση των αποτελεσμάτων. Και ας φροντίσει να εξασφαλισθούν όλες οι εγγυήσεις ώστε οι προσεχείς εκλογές να είναι δημοκρατικά άμεπτες και καθαρές σε όλα τα επίπεδα.
Μπορεί να το απαιτήσει και να το επιτύχει, επισημαίνοντας, κατ’ αρχήν, ότι οποιαδήποτε αλλαγή στη διαδικασία έκδοσης των αποτελεσμάτων σε ένα εκλογικό έτος, είναι το λιγότερο, ύποπτη.