Saturday , May 18 2024

Απόψε η κυβέρνηση ας ακούσει την οργισμένη φωνή του λαού: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Απόψε η κυβέρνηση ας ακούσει την οργισμένη φωνή του λαού: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

γράφει ο Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνοντας την εξουσία το 2015 είχε την τύχη να έχει μπροστά του μια πλήρη τετραετία χωρίς ενδιάμεσες εκλογικές δοκιμασίες.
Στο διάστημα που κυβερνά κατάφερε η Ελλάδα να γυρίσει χρόνια πίσω και σήμερα να αγωνιζόμαστε να επαναφέρουμε τους οικονομικούς δείκτες εκεί που ευρίσκοντο το 2014.
Καταρρέοντας, η μορφή της εξουσίας του αλλάζει μέρα με τη μέρα και γίνεται όλο και πιο

καθεστωτική ενώ ο συνοδοιπόρος του Πάνος Καμμένος, έχοντας ξεφύγει από κάθε όριο και λογική, καθημερινά προκαλεί τη λογική, την ηθική, την αισθητική και το συναίσθημα των Ελλήνων, επιβεβαιώνοντας ότι δεν μας αξίζει αυτή η Ελλάδα.

Οι Έλληνες αξίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα.
Ο αγώνας για να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα, να δώσουμε στην πατρίδα μας τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο, είναι ο νέος πατριωτισμός που περιγράφει και προβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον οποίο πρέπει να διακατέχονται οι πολιτικοί αλλά και οι πολίτες που τους επιλέγουν.
Και το εθνικό χρέος όλων μας είναι πώς θα κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια, ζωντανή. Οι πολιτικοί με τις αποφάσεις τους κι ο λαός με την ψήφο του, αλλά όλοι μαζί με τους κοινούς μας αγώνες.
Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι – και θεωρώ ότι πρώτοι από όλους το έχουν κατανοήσει τα στελέχη και οι ψηφοφόροι της μεγάλης πατριωτικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας – ότι τα τεχνητά φράγματα μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς δεν έχουν καμία θέση σε αυτόν τον αγώνα για την Ελλάδα. Έχουν πλέον γκρεμιστεί. Και θα αποτελούσε έλλειψη αντίληψης του κινδύνου που διατρέχει η πατρίδα μας, αν αυτήν την ώρα αντί να αφήνουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές μας, δεν ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τη σωτηρία της χώρας.
Απέναντι στον εχθρό δεν ρωτάς τον διπλανό σου τι ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές. Μάχεσαι μαζί του για τον κοινό εθνικό στόχο. Τη σωτηρία της πατρίδας. Και ο εχθρός δυστυχώς βρίσκεται εντός των τειχών. Είναι ο λαϊκισμός και τα ψέματα που πότισαν το μυαλό και την ψυχή των Ελλήνων στα προηγούμενα χρόνια, πολιτικοί που ο λαός τους εμπιστεύθηκε και τους ψήφισε για να φέρουν το νέο. Πολιτικοί, που όπως αποδείχθηκε, εκπροσωπούν ό,τι ποιο αναχρονιστικό και παλιό. Πολιτικοί, όπως ο Τσίπρας που εκπροσωπούν, στην πιο σκληρή του μορφή, όλες εκείνες τις καταστροφικές πολιτικές και νοοτροπίες που μας οδήγησαν στην τραγική σημερινή κατάσταση.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν θα ξεφύγουμε από τον πάτο αν δεν συνειδητοποιήσουμε όλοι, λαός και πολιτικοί, ότι πρέπει να παραμερίσουμε όλες αυτές στις αναχρονιστικές αντιλήψεις και να παλέψουμε, να αγωνιστούμε, για να βγούμε στην επιφάνεια.
Για να το πετύχουμε όμως πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία.
Να επιζητούμε την αλήθεια.
Να βάλουμε στο περιθώριο όσους, ακόμα και σήμερα στηρίζουν την πολιτική τους επιβίωση στο ψέμα και στο λαϊκισμό.
Να αγωνιστούμε για το εμείς και όχι για το εγώ.
Να συνειδητοποιήσουμε ότι το προσωπικό καλό θα προκύψει μέσα από το κοινό καλό.
Και χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς, βάζοντας για λίγο στην άκρη τις κομματικές ταμπέλες- χωρίς αυτό να σημαίνει ότι βάζουμε στην άκρη τα πιστεύω μας και την ιδεολογία μας- να πολεμήσουμε για το καλό της Ελλάδος και όχι για το καλό του κόμματος και των «ημετέρων», όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση.
Είναι σαφές ότι η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή που η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να προσφέρει.
Γαντζωμένοι στις καρέκλες τους, νέμονται την εξουσία, χωρίς να υπολογίζουν το αύριο της κοινής πατρίδας. Κοινοβουλευτικά δεν υπάρχει τρόπος να εξαναγκασθούν σε παραίτηση. Ο κ. Τσίπρας εκμεταλλευόμενος τον πόνο που ο ίδιος με την πολιτική του έχει προκαλέσει, κομπάζει ότι ο λαός δεν αντιδρά στα μέτρα.
Ο ίδιος ο λαός που υποφέρει, πέρα και πάνω από κόμματα, οφείλει να δώσει απάντηση στον αλαζονικό πρωθυπουργό.
Η συγκέντρωση στην οποία καλούν μια ομάδα συμπολιτών μας υπό τον συμβολικό τίτλο «Παραιτηθείτε», είναι μια αρχή, αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία για να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση ότι οι καιροί άλλαξαν και ότι ο λαός έχει φωνή, αλλά έχει και οργή.
Μπορεί η συγκεκριμένη ομάδα πολιτών να έχει κάνει οργανωτικά σφάλματα, αλλά αυτά οφείλουμε να τα παραβλέψουμε. Δεν έχουν άλλωστε κομματική και οργανωτική εμπειρία. Τα λάθη και τα σφάλματά τους ας τα διορθώσουμε εμείς με τη συμμετοχή μας και με τη δύναμη της φωνής μας προς τους κυβερνώντες.
Τσίπρας και Καμμένος ας ακούσουν λοιπόν σήμερα τη φωνή μας.
Απόψε λοιπόν από το Σύνταγμα ας ξεκινήσει μια πορεία για την πολιτική αλλαγή. Και ας φωνάξουμε:
Φτάνει πια στην παράλογη και υπέρμετρη φορολόγηση
Φτάνει πια στο κομματικό κράτος
Φτάνει πια στους πειραματισμούς που οδηγούν την Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης
Φτάνει πια στο σπάταλο δημόσιο
Φτάνει πια στη φτωχοποίηση των Ελλήνων
Φτάνει πια στις περικοπές μισθών και συντάξεων
Φτάνει πια στην αύξηση της ανεργίας
Φτάνει πια στις θυσίες χωρίς ελπίδα
Φτάνει πια στα ψέματα και στις αυταπάτες
Φτάνει πια στο λαϊκισμό και στην εξαπάτηση της κοινωνίας
Φτάνει πια στην κατηφόρα της Ελλάδος
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ,
Οι Έλληνες αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο
Αξίζουμε μια Νέα Ελλάδα και γι’ αυτό παλεύουμε για πολιτική αλλαγή.
Αλλαγή στον τρόπο διακυβέρνησης
Αλλαγή στις σχέσεις κράτους –πολιτών
Αλλαγή στην παιδεία, στην υγεία, στην ασφάλεια,
Αλλαγή πάνω από όλα στη νοοτροπία όλων μας. Ώστε στην πολιτική να κυριαρχεί η αλήθεια, ο ρεαλισμός και όχι το ψέμα και ο λαϊκισμός.
Μια αλλαγή που μόνο η φωνή του λαού, η απαίτηση των πολιτών και της κοινωνίας μπορεί να διασφαλίσει, μπορεί να κάνει πράξη.
Αυτό είναι το χρέος όλων όσων πιστεύουμε στις δυνατότητες των Ελλήνων και της Ελλάδος.