Saturday , July 13 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί καθεστώς και ο λαός οφείλει να αντισταθεί με κάθε τρόπο

γράφει ο Γιώργος Κοντογιάννης.

Ένα περίεργο σκηνικό στήνεται τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας. Ένα σκηνικό που αποκαλύπτεται μέσω αντιδράσεων εμπλεκομένων προσώπων ή αντιδράσεων φορέων και κομμάτων.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλει παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης. Με δραματικό τρόπο απευθύνεται στην κυβέρνηση και την καλεί να αφήσει τους δικαστικούς λειτουργούς να επιτελέσουν απερίσπαστοι το έργο τους. Απευθύνεται μάλιστα στον πολιτικό κόσμο (αντιπολίτευση) και αναζητεί προστασία, καλώντας την να ενεργήσει άμεσα.

Μια από τις πιο υπεύθυνες Εισαγγελείς, η κ. Ράικου, η οποία χειρίζεται μια από τις πιο πολύκροτες υποθέσεις, αυτή της Novartis, με μίζες 28 εκατ. ευρώ, έκανε ευθέως λόγο για παρεμβάσεις που την εμπόδισαν στο έργο της και παραιτήθηκε.
Η κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο να αλώσει τον δημόσιο τομέα. Κάνει προσλήψεις από το «παράθυρο», αρνείται την πραγματική αξιολόγηση, κανακεύει τους συνδικαλιστές για να ελέγχει μέσω αυτών τη διοίκηση.
Επιχειρεί να ελέγξει τα ΜΜΕ με κάθε τρόπο. Και όταν εμπόδιό της στέκεται η Δικαιοσύνη εξαπολύει επιθέσεις εναντίον της.
Στήνει τη δική της διαπλοκή χρησιμοποιώντας το εξωσυστημικό τραπεζικό σύστημα για να χρηματοδοτήσει φίλους επιχειρηματίες, τους οποίους εμπλέκει σε δημόσια έργα και σε ΜΜΕ.
Υπονομεύει με τη στάση της κάθε έννοια ασφάλειας σε δημόσιους χώρους και δημιουργεί άντρα ανομίας, όπως αυτό των Εξαρχείων.
Δείχνει πρωτοφανή ανοχή σε κάθε παραβατική δραστηριότητα χωρίς να νοιάζεται για την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας, ενώ επιχειρεί να την καταστήσει μέρος της καθημερινότητάς μας.
Δημιουργεί το δικό της στρατό πρόθυμων «μουτζαχεντίν», «αλιεύοντας στρατιώτες» από το διαδίκτυο.
Δυναμιτίζει παραδοσιακές σχέσεις αιώνων κράτους και ορθοδοξίας στο όνομα μιας φαινομενικής προοδευτικότητας.
Και το κυριότερο, η κυβέρνηση, χωρίς να το κρύβει θέτει υπεράνω των συμφερόντων της χώρας το κομματικό συμφέρον, αφού αφήνει την οικονομία να βουλιάζει επειδή αρνείται όχι απλώς να κλείσει την β΄ αξιολόγηση, αλλά ακόμα και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που η ίδια έχει ψηφίσει.
Αν όλη αυτή η εικόνα δεν παραπέμπει σε μια προσπάθεια εγκαθίδρυσης καθεστώτος, τότε, κάτι λάθος υπάρχει ή στη δική μου αντίληψη ή στην αντίληψη όλων εκείνων που δεν εννοούν να καταλάβουν τι συμβαίνει στη χώρα μας.
Αν όμως όντως ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να επιβάλλει ένα καθεστώς, τότε όταν κάποιοι αποφασίσουν να αντιδράσουν θα είναι αργά. Γιατί ή δεν θα έχουν πια τη δύναμη ή δεν θα τους ακολουθεί κανείς αφού όταν μπορούσαν να αντιδράσουν δεν το έπραξαν, με αποτέλεσμα πλέον να θεωρούνται συνυπεύθυνοι.
Ο κίνδυνος πλέον για την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος είναι υπαρκτός. Και η αμφισβήτηση της αξιοπιστίας φέρνει την απαξίωση και τη λογική του «όλοι ίδιοι είναι».
Χρέος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι να αποκαλύψει τον πραγματικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ.
Και ο στόχος του δεν είναι άλλος από το να δημιουργήσει ένα καθεστώς που θα του επιτρέψει να επανέλθει σύντομα στην εξουσία, ακόμα και αν την χάσει εκλογικά πρόσκαιρα.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εργάζεται όχι για τις προσεχείς εκλογές τις οποίες τις θεωρεί – και είναι – χαμένες, αλλά για τις μεταπροσεχείς.
Θέλει πάση θυσία να «κόψει» την αυτοδυναμία της ΝΔ και να προκαλέσει και πάλι εκλογές με απλή αναλογική, όπως έχει ήδη ψηφίσει. Και ο στόχος του θα είναι πιο εφικτός όσο περισσότερο χρόνο έχει για την υλοποίηση της προσπάθειας εγκαθίδρυσης καθεστώτος.
Μπορεί κάποιος να πει ότι εν τω μεταξύ η ΝΔ θα εδραιώνει την αυτοδυναμία της, αλλά δεν είναι ακριβές. Διότι ταυτόχρονα με την πάροδο του χρόνου το εκλογικό σώμα θα κουράζεται μη βλέποντα αποτέλεσμα στο αίτημα για πρόωρες εκλογές που σωστά και με βάση το εθνικό συμφέρον έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται, η αυτοδυναμία της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές αποτελεί εθνικό χρέος των Ελλήνων, άσχετα από την ιδεολογία τους και άσχετα με το τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές.
Όλο το δυναμικό της ΝΔ και πρωτίστως ο πρόεδρός της οφείλουν να πράξουν ό,τι είναι ανθρωπίνως και πολιτικώς δυνατόν για να επιταχύνουν τις εξελίξεις. Και κυρίως να ενημερώσουν το λαό για τους κινδύνους που κρύβει (πολιτικούς, οικονομικούς, θεσμικούς) η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Αποτελεί εθνικό καθήκον για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναζητήσει τρόπους ώστε να επιταχυνθούν οι πολιτικές εξελίξεις και να προκληθούν πρόωρες εκλογές. Και με δεδομένο το Σύνταγμα και τις αδυναμίες του στο συγκεκριμένο σημείο, ο μόνος τρόπος που υπάρχει είναι η συνέγερση και κινητοποίηση της κοινωνίας που αναζητεί ελπίδα και σωτηρία από την τραγωδία που η ίδια, εν πολλοίς, με τις πολιτικές επιλογές της προκάλεσε.
Είναι ή ώρα που ο λαός πρέπει να πάρει τις τύχες στα χέρια του και να εμποδίσει τα σκοτεινά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και την πλήρη, ισοπεδωτική καταστροφή της οικονομίας. Αλλά επειδή απέναντί μας έχουμε ένα καθεστώς που δεν καταλαβαίνει ότι αποτελεί μειοψηφία, ο λαός οφείλει να υπερασπισθεί τα συμφέροντα του πρώτα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια και μετά στις κάλπες.