Friday , June 14 2024

Ο Ατεντοκούνμπο του… Ωραιοκάστρου και η ελληνική ψυχή

γράφει ο Γιώργος Κοντογιάννης.

Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με το τι γίνεται στο Ωραιόκαστρο ή σε άλλες περιοχές της Ελλάδος που κάποιοι ελληναράδες φωνάζουν και ωρύονται κατά της πολιτείας που επιτρέπει σε προσφυγόπουλα να πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία.
Ωστόσο αυτά που συνέβησαν χθες μεταξύ της αυτοαποκαλούμενης «πατριωτικής» οργάνωσης και των αντιεξουσιαστών και η επίθεση τους εναντίον της συναδέλφου δημοσιογράφου Ελένης Ιατρού, με άφησε άφωνο.
Κατ’ αρχάς με ποιο δικαίωμα ομάδες ακροδεξιών αυτοαποκαλούνται «πατριώτες»;

Με ποιο δικαίωμα χρησιμοποιούν βυζαντινές και ελληνικές σημαίες;
Αυτή είναι η Ελλάδα;
Αυτοί που μιλούν για το ελληνικό DNA η αγνότητα του οποίου πρέπει πάση θυσία να διαφυλαχθεί κι επικαλούνται τους προγόνους της ελληνικής και βυζαντινής αρχαιότητας μήπως έχουν υπ’ όψιν τους τον Ξένιο Δία και τη χριστιανική αγάπη;
Παρελαύνουν με τη βυζαντινή σημαία χωρίς να αναρωτηθούν ποτέ ποιοι και πόσοι Έλληνες κυριάρχησαν στο Βυζάντιο και ποιοι και πόσοι ετερόφυλοι. Γιατί Βυζάντιο δεν ήταν μόνο ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ήταν και πολλοί άλλοι όπως οι Ίσαυροι και η δυναστεία τους η οποία είναι καταγεγραμμένη ιστορικά και ως… Συριακή δυναστεία!!! Τι ειρωνεία; Σήμερα προσφυγόπουλα από τη Συρία, δεν γίνονται δεκτά να φοιτήσουν σε ελληνικά σχολεία…  
Στη Wikipedia στο λήμμα των Ισαύρων μεταξύ άλλων καταγράφεται ότι ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Ε’ (γεν. 718, πέθ. 775) παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Σισάκ των Χαζάρων Τούρκων, η οποία βαπτίσθηκε Ειρήνη.
Με λίγα λόγια ο Λέων ο Δ΄, ο επονομαζόμενος και Χάζαρος, από τους σημερινούς υπερπατριώτες ελληναράδες θα ονομαζόταν… τουρκόσπορος (!!!) και ποτέ δεν θα γινόταν αυτοκράτορας αν κυριαρχούσαν και τότε τα ίδια μυαλά…
Το Βυζάντιο όμως, όσοι λαοί κι αν κατοικούσαν σε αυτό, και όσοι ετερόφυλοι αυτοκράτορες κι αν πέρασαν, θεωρείται -και είναι- συνέχεια της αρχαίας Ελλάδας. Και τη σημαία του Βυζαντίου το οποίο αποτελείτο από φυλετική πανσπερμία, κρατούσαν αναπεπταμένη η φασίζουσα παρέα του Ωραιοκάστρου, το οποίο εξ αφορμής των χθεσινών επεισοδίων επικαλούμαστε, μιας και ανάλογα περιστατικά είχαμε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος.
Είναι λοιπόν αυτή η Ελλάδα;
Φυσικά όχι.
Την πραγματική Ελλάδα την είδαμε στη Λέσβο, στη Χίο, στη Σάμο, στην Κω, όπου οι Έλληνες παρά το οικονομικό κόστος που υφίστανται και παρά τις όποιες μεμονωμένες αντιδράσεις, φιλοξενούν πέραν και πάνω από τις δυνατότητές τους πρόσφυγες και μετανάστες.
Την πραγματική Ελλάδα την βλέπουμε καθημερινά στα τρόφιμα που συγκεντρώνουν οι απλοί Έλληνες και στη βοήθεια που προσφέρουν στους συνανθρώπους τους πρόσφυγες ή μετανάστες.
Η πραγματική Ελλάδα όμως δεν αντιπροσωπεύεται από τους αντιεξουσιαστές του Ωραιοκάστρου που επιτίθενται σε μια δράκα ανεγκέφαλους ακροδεξιούς.
Και φυσικά μοιραία αναρωτιέται κανείς: Πού ήταν το κράτος όταν οι μεν επιτίθοντο στους δε; Πού ήταν το κράτος όταν η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ και το συνεργείο της ΕΡΤ δεχόντουσαν επίθεση; Υπάρχει άραγε κράτος να διασφαλίσει το δικαίωμα των προσφυγόπουλων (δικαίωμα που προκύπτει από διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η Ελλάδα) να μάθουν γράμματα;
Μέσα στα παιδιά που περπατούν ξυπόλητα στα hot spots, ορισμένα εκ των οποίων έχουν την τύχη να πηγαίνουν κάποιες ώρες σε σχολεία, σε ώρες που δεν φοιτούν ελληνόπουλα, ίσως αύριο ξεπεταχθούν κάποιες νέες μεγάλες ελληνικές ψυχές, όπως εκείνη του Γιάννη Ατεντοκούνμπο. Του παιδιού από τα Σεπόλια που παρότι η καταγωγή των γονιών του είναι από τη Νιγηρία, νιώθει και συμπεριφέρεται ως ο μεγαλύτερος Έλληνας. Του παιδιού που από τις καφετέριες των Σεπολίων που πουλούσε cd για να επιβιώσει, σήμερα είναι από τους πιο διάσημους και ακριβοπληρωμένους παίκτες του ΝΒΑ. Του παιδιού που αγκαλιάζει την ελληνική σημαία και ριγίζει από συγκίνηση, ενώ κάποιοι άλλοι, κατ’ όνομα Έλληνες την καίνε… Μπορεί στο αίμα του το DNA, για μερικούς να μην είναι ελληνικό και το χρώμα του να μη παραπέμπει σε Έλληνα, αλλά μακάρι την ελληνικότατη σκέψη, συμπεριφορά του, μα πάνω από όλα ελληνική ψυχή του, να την είχαν και κάποιοι άλλοι που έτυχε απλά να γεννηθούν Έλληνες.
Γιατί το να είσαι Έλληνας δεν αρκεί να το γράφει απλά η ταυτότητά σου, πρέπει και να το αποδεικνύεις. Και ο Γιάννης το έχει αποδείξει και το αποδεικνύει καθημερινά.