Friday , March 29 2024

67.700.000 ευρώ για την επέκταση και υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου της Ηλείας

Δρομολογεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την επέκταση και υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου της Ηλείας, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού κ. Α. Τσαυτάρη στην Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης (α.π. 7463/2.4.2014).
Στην Ερώτησή του ο Ηλείος Βουλευτής είχε επισημάνει την ανάγκη συντήρησης, επέκτασης και υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου, καθώς η υφιστάμενη κατάσταση εμποδίζει την ομαλή διεξαγωγή των αγροτικών εργασιών.
Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της υλοποίησης προγραμμάτων ανάπτυξης σύγχρονων εγγειοβελτιωτικών έργων για την αξιοποίηση των γεωργικών εκτάσεων στην ηπειρωτική και νησιωτική επικράτεια, με κοινοτική συγχρηματοδότηση, έχει δρομολογηθεί και εκπονηθεί «Μελέτη υπογειοποίησης δικτύων φυσικής ροής (καναλέτων) ΤΟΕΒ Γαστούνης, Αμαλιάδας, Α’ Πύργου, Πελοπίου & Επιταλίου Ν. Ηλείας» η οποία έχει ολοκληρωθεί.
Με το προτεινόμενο έργο πρόκειται να γίνει υπογειοποίηση των δικτύων φυσικής ροής και η κατασκευή νέων σωληνωτών αρδευτικών δικτύων στις περιοχές των ΤΟΕΒ Γαστούνης, Αμαλιάδας, Α’ Πύργου, Πελοπίου και Επιταλίου της Π.Ε. Ηλείας. Η περιοχή του έργου επιμερίζεται σε 9 αρδευτικά δίκτυα, τα οποία τροφοδοτούνται αντίστοιχα από 9 αντλιοστάσια άρδευσης.
Ο συνολικό προϋπολογισμός κατασκευής των έργων ανέρχεται σε 67.700.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και επιμερίζεται ανά ΤΟΕΒ ως ακολούθως: